Over Paulien


Paulien Rinsema-Jansen | Geniet MEER

Over Paulien

Ik ben Paulien (’74), voedings- en leefstijlcoach in Amersfoort. Ik ben getrouwd, moeder van 2 dochters, fanatieke hardloper en wandelaar met een passie voor lekkere, gezonde voeding & leefstijl. Ik hou van sporten en naar buiten gaan, met naast het hardlopen ook fietsen, skaten en wandelen. Als de zon schijnt, kriebelt het bij mij altijd om buiten iets te gaan doen. En ik hou erg van nieuwe, gezonde recepten maken. Het is mijn passie volwassenen en kinderen hiermee te inspireren, zodat ze meer kunnen genieten van een gezonde leefstijl.

Met hardlopen ben ik in mijn studententijd gestart. Ik ben opgeleid als Bedrijfseconoom aan de Universiteit van Tilburg. Na als Markonderzoeker en Trainer gewerkt te hebben, ben ik het communicatievak ingerold. En daarna ruim 14 jaar als Communicatie-adviseur. Het werk was afwisselend en uitdagend, maar het zitten achter de computer op kantoor was niet waar ik blij van werd.

Tijd voor verandering

In 2014 kwam ik thuis te zitten met een burn out. Een drukke baan, twee jonge kinderen, reistijd, het werd me allemaal teveel. Ik lag met stress wakker, waardoor ik steeds minder energie had. Ik ging slechter voor mezelf zorgen. Een ongezonde leefstijl, dat wilde ik niet. Ik wist dat gezonder eten, sporten en zorgen voor meer ontspanning me erbovenop kon helpen. Het roer moest om. Toen ik me na een aantal weken weer fitter begon te voelen, kon ik weer helder nadenken.

Met een loopbaancoach ben ik toen gaan onderzoeken welke richting ik op wilde. Gezondheid, voeding en sporten, daar ligt mijn interesse. Ik ben toen gestart met de opleiding tot Gewichtsconsulent: kennis over gezonde voeding en bewegen en coachingsvaardigheden om cliënten te begeleiden. Een prachtig vak! Geen dieet maar goed voor jezelf zorgen. En daarbij meer leren genieten van een gezonde leefstijl.

Voedings- en leefstijlcoach in Amersfoort

In 2016 ben ik gestart met mijn bedrijf ‘Geniet MEER – Voeding & Leefstijladvies’. Het is mijn missie zoveel mogelijk mensen te laten genieten van puur en gezond eten en zo Nederland gezonder te maken. Dit doe ik als bevlogen leefstijlcoach en gewichtsconsulent, workshopleider, (sport)voedingscoach en hardlooptrainer. Naast de opleidingen tot Leefstijlcoach en Gewichtsconsulent heb ik de specialisaties Effectief coachen, Gedragscoaching, Sport & Voeding en Kind & Voeding gevolgd. En ik ben aangesloten bij de Beroepsverenigingen BLCN en BGN.

Logo Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland paulien | Geniet MEER  BLCN-logo Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland  

Waarom ik dit werk doe? Ik gun jou ook een fit, gezond en energiek leven.

Ik kijk ernaar uit je bij Geniet MEER te verwelkomen!

Maak een gratis afspraak