Succesverhalen


Succesverhalen

Benieuwd hoe mensen die al met Paulien hebben gewerkt het hebben ervaren? Lees dan hieronder een aantal openhartige verhalen:

Annemarie (27) – ruim 21 kilo in 12 maanden

Vandaag heb ik, na één jaar bezig te zijn geweest, het begeleidingstraject met Paulien afgerond. Je hoeft het niet een jaar te volgen, maar dat vond ik persoonlijk een rustig idee.

De korte samenvatting is dat ik in dit jaar op persoonlijk vlak ontzettend gegroeid ben en wat betreft mijn omvang ontzettend gekrompen ben!

Wie weet twijfel jij nu ook wel of je zult starten met een gezondere leefstijl? Maar is je beeld erbij dat het niet haalbaar is of dat het wellicht niet bij jou past… Of denk je dat je het zelf allemaal wel kunt en gaat ontdekken, maar komt het er in de praktijk toch niet van? Ik zou jou dan zeker adviseren eens contact op te nemen met Paulien. Zij kan je helpen met het in kaart brengen van wat jouw verlangen op dit vlak eigenlijk is en zij kan goed uitleggen op welke manier jij jouw levensstijl “behapbaar” kunt veranderen.

Ik denk dat de kracht van dit traject hem erin zit dat Paulien bij niks zegt ‘Dat is slecht of je moet dit of dat.’ Maar ze laat jou nadenken over de vraag waar wordt jij met betrekking tot meer bewegen en met betrekking tot voeding blij van? Op basis daarvan krijg je een richtlijn die je houvast biedt om je dagen zelf verder in te delen. Er staat dus niks vast, het is allemaal aan jou! Persoonlijk is dat iets wat goed bij mij paste, want ja ik heb een aantal goede gesprekken met Paulien gehad maar verder ben ik zelf verantwoordelijk geweest voor deze verandering. Kortom ook tijdens dit traject heb jij regie over wat je eet/drinkt! Je krijgt er alleen handige tips bij en ontvangt geregeld een compliment omdat je lekker bezig bent!

Paulien nogmaals bedankt!

Linda (48) – weer heerlijk sporten & haar nieuwe ‘normaal’

‘Ik ben een actief mens en doe onder andere aan (ultra)trailrunning en paardrijden. Ik ben daardoor zeker niet te dik. Maar bij het hardlopen was ik wel altijd bij de langzaamste lopers te vinden, regelmatig liep ik weer achter een groepje hardloopvrienden aan te harken. Zou dat niet wat beter kunnen als ik net wat kilo’s minder woog, begon ik me af te vragen. Want vergeleken met de meesten was ik toch wel ietsje steviger. Maar zomaar in het wilde weg gaan afvallen leek me geen goed idee. Daarom besloot ik uiteindelijk om een voedingsdeskundige om advies te vragen. Dat werd Paulien.

Zij vertelde me na een analyse van mijn gewicht, vetpercentage en eetgewoontes dat er inderdaad wel wat kilo’s vanaf konden en gaf me een eetplan. Het kwam neer op meer groente en minder van de rest. Maar absoluut geen spartaans dieet, de instructie was juist om ook elke dag iets eten dat je heel lekker vindt, en de reguliere maaltijden aan te vullen met tussendoortjes.

De eerste keren dat ik een, voor mijn gevoel, miniscuul handje pasta of rijst in de pan gooide voor mezelf, dacht ik dat kan nooit genoeg zijn. Maar eenmaal aan tafel zat ik eigenlijk heerlijk te smullen van mijn maaltijd met, naast mijn heerlijke bordje pasta, een grote portie groente. En achteraf kreeg ik ook niet sneller weer trek. Groente begon ik steeds lekkerder te vinden en ik ontdekte allerlei nieuwe recepten. Mijn man ging ook steeds vaker mee in wat ik at!

In het begin dacht ik nog dat ik, als ik tevreden was met het nieuwe gewicht, weer ‘normaal’ zou gaan eten zoals vroeger. Maar dat denk ik nu niet meer. Ik voel me prima bij deze manier van eten. Dit is voor mij het nieuwe normaal!’

Annelies (30) – bijna 15 kilo in 8 maanden

‘Ik deed al een tijdje mijn best, veel sporten, dagelijks lunchsalades. Toch lukte het niet echt om af te vallen. Met de instelling ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ vond ik Paulien – en met wat voor mijn gevoel kleine aanpassingen waren, ging het ineens als een trein! Het kostte me daardoor niet veel moeite om mijn eerste doel te behalen. Al snel moest ik een nieuw doel formuleren, en toen dat binnen het traject ook al snel gehaald was, kwam er een derde doel.

Ik had van tevoren echt niet verwacht dat dat nodig zou zijn, dat het zo goed zou gaan. Ik wilde 7 kg afvallen – dat leek me enigszins haalbaar – en zit inmiddels op bijna 15 kg. En toch heb ik nooit het gevoel gehad dat ik een dieet volg. Paulien heeft me geholpen om te bepalen welke voeding mijn lichaam nodig heeft, in plaats van het volgen van ‘de lekkere trek’. Ik hield het niet voor mogelijk, maar ik geniet nu meer van gezond eten dan van een reep chocola.

Het gaf gedurende het traject vertrouwen om de cijfers op de weegschaal heel stabiel te zien dalen. Geen heftige veranderingen, maar wel rustig en verantwoord. Ik voel me goed met mijn nieuwe kledingmaat (er mocht geshopt worden, hoera!). Ik krijg van iedereen complimenten. Toen ik begon met afvallen was mijn persoonlijke ‘motto’: Als je goed in je vel zit, krijg je het lichaam dat bij je past. De spreuk staat groot op mijn moodboard. Dankjewel Paulien, als ik nu in de spiegel kijk, ben ik eindelijk blij met wie ik zie.’

Manon (31) – 12 kilo afgevallen

‘Ik heb een tijdje Pauliens coaching gevolgd, voor en tijdens mijn zwangerschap. Het doel hierbij was om gezondere keuzes te maken ivm mijn kinderwens. Ze was heel begripvol, richtte zich goed op wat werkte voor mij en mijn doelen. Ik vond het waardevol om op gezette tijden even een check-in te hebben om het over  leefstijlkeuzes te hebben en te kunnen sparren over dingen waar ik tegenaan liep. Er was geen sprake van snelle trucjes of strike regels die op de lange termijn niet vol te houden zijn of iets dergelijks. Ze had ook aandacht en begrip voor het mentale aspect. Wat ik ook heel goed vond: op een gegeven moment had ik wat kritiek op een blogpost die ze geschreven had. Daarin had ze iets gezegd wat m.i. (onbewust) ‘fatphobisch’ was. Ze schoot niet in de verdediging, maar nam mijn kritiekpunt serieus en paste haar blog aan.’

Annemarie (26) – 12 kilo eraf in 4 maanden tot nu toe…

‘Wat ik mooi vind aan Geniet MEER is, dat het je bewust laat eten en genieten van eten! Zo kies ik elke dag één (en soms twee als er een feestdag is) verwenmoment(en) waar ik dan bewust voor kies en geniet. En het mooie is: dit kan dus alles zijn! Heb jij zin in ijs, een patatje, chocolade? Geen probleem! Geniet er lekker van en je zult zien, dat je zelfs in gewicht zult afvallen. 🙂

Zelf ben ik er ook meer bij gaan bewegen, zoals fietsen, zwemmen en wandelen. Ik probeer elke dag in ieder geval 30 minuten te bewegen. Dus ook hierin: doe wat bij jou past! Ik zou zeggen “Kies voor een levensstijl waarbij je meer leert genieten van je eten, bewegen en jezelf!”.

Paulien is iemand die goed afstemt met wat jouw persoonlijke behoeften zijn en is erg vriendelijk. Geniet MEER zou ik zeker aanraden wanneer jij bereid bent je levensstijl aan te passen!’

Jesse (22) – ruim 20 kilo afgevallen

‘Via Paulien heb ik een pad gevonden om mijn lifestyle te veranderen. Door middel van richtlijnen en bewust bezig te zijn met eten/drinken is het mij gelukt om binnen een jaar heel vele kilo’s kwijt te raken.

Het is niet een dieet, je verandert je lifestyle. Je eet gewoon koolhydraten, suikers, vetten noem het maar op. En elke dag mag je zelf ook belonen met iets lekkers. Door haar hulp ben ik meer gaan eten, maar ook vooral veel gezonder gaan eten. Door bewust bezig te zijn met je eten en op welke momenten je eet, heb ik een aantal van mijn doelen behaald.

Ik ben een jaar bezig met Paulien, met waar ik tegen aanliep en wat ik misschien zou kunnen verbeteren. In de sessies die ik met haar heb gehad was ik een keer zwaarder geworden, dat wou ik nooit meer. Daardoor plande ik ook beter mijn momenten met eten en de momenten dat je even de teugels los mag laten (niet teveel natuurlijk).

Het resultaat mag er zeker wezen, ik ben ruim 20 kg afgevallen. Ze motiveerde mij en stimuleerde mij om bewust te eten en te drinken (wat je drinkt is net zo belangrijk, ook de hoeveelheden).

Ik ben superblij dat ik dit pad heb bewandeld, met haar als adviseur. Kortom superblij en trots!’

Marieke (39 jaar) – ruim 10 kilo afgevallen

‘Ik heb een half jaar de Afvalclub bezocht. Het was een fijne groep die elkaar iedere keer weer stimuleerde. Paulien zorgde voor heerlijke recepten en veel positiviteit. Dit heeft me erg geholpen om flink wat kilo’s in een rustig tempo te verliezen. Ik vind dat ze erg goed kan relativeren, dit heb ik als erg positief ervaren. Afvallen in een groep vond ik erg fijn, je mag heel open en eerlijk zijn. Ook moeilijke momenten mogen worden gedeeld. Kortom een echte aanrader!’

Senka (41) – (sport)voedingsadvies: volwaardige voeding, geen twijfel en meer balans

‘Paulien is kundig, kijkt en luistert naar je behoefte en denkt goed met je mee. Ik geef mijn traject een 10. Ik voelde mij gehoord en het geboden traject werd aangepast aan mijn leefstijl zonder dat ik daar veel aanpassingen in diende te doen. De feedback was prettig waardoor ik verder kon. Het resultaat is succesvol, de doelen zijn behaald. De toegankelijke manier van Paulien is waardevol net als haar deskundigheid omtrent voeding en leefstijl. Paulien kijkt ook naar jou en sluit goed aan bij jouw wensen en behoeften. Er zijn geen ‘ verboden’,  dat maakt dat het traject echt passend is. Ik ben blij dat jij hebt kunnen bijdragen aan mijn verdere ontwikkeling in mijn leefstijl en daarbij ook in mijn verdere ontwikkeling wat betreft het hardlopen.’

Thea (72) – 10 kilo afgevallen

‘De knop is écht om. Ik denk niet meer aan eten. Paulien heeft me geleerd heel de dag goed voor mezelf te zorgen, ook onderweg. Komend weekend heb ik weer een feestje. Nu denk ik aan de gezelligheid en niet aan het buffet. In het verleden viel ik soms snel 5 kg af, maar die zat er dan zó weer aan. Bewust gezonde(re) keuzes maken met super lekkere en makkelijke recepten. En weer meer koolhydraten eten, veel groente en fruit én iedere dag een genietmomentje. Dit past bij mij en kan ik iedereen aanraden en die 10 kg die blijven er nu af!’

Janine (49) – na 8 weken 8 kilo kwijt tot nu toe…

‘Dit is echt de beste manier om gewicht te verliezen… geen diëten, geen maaltijdvervangers en geen extra supplementen nodig en gewoon koolhydraten eten… Gezond vers eten en bewust keuzes maken, heerlijke recepten en tips en als resultaat bij de Afvalclub na 8 weken ruim 8 kilo gewicht kwijt te zijn… dan kun je toch wel spreken over een succesformule toch?! Paulien je bent echt een geweldige coach! Dank je wel!’afvallen succesverhalen | Geniet MEER

Nicole (32) – ruim 14 kilo afgevallen

‘Moet ik echt meer gaan eten? En het antwoord van Paulien was volmondig ‘ja!’. Ik ben ruim 14 kg kwijt! In 6 maanden tijd ben ik flink afgevallen. Dat heeft mijn vertrouwen vergroot. Ik ben echt super trots, dat dit met Paulien’s hulp is gelukt! Met iedere dag een genietmomentje en zelf de regie houden. Ik kan het iedereen aanraden. En dit eetpatroon ga ik zeker volhouden. Mijn hele leven liefst. Bedankt Paulien.’

Astrid (45) – ca 10 kilo afgevallen

‘Omdat ik wel dacht te weten hoe het moest om gewicht te verliezen, maar toch zelf weinig vooruitgang boekte, heb ik gekozen om advies in te winnen bij Paulien. Door de gesprekken met Paulien, creëer je een grotere bewustwording bij jezelf en krijg je goede handvatten hoe het aan te pakken en hoe vol te houden. In de bewustwording leer je andere keuzes te maken en je merkt na verloop van tijd ook dat die keuzes vanzelfsprekender worden en je er vaak niet meer over na hoeft te denken.’

Jesse (21) – ruim 10 kilo afgevallen tot nu toe

‘Ik heb de begeleiding tot nu toe als leuk en zeer professioneel ervaren. Tot nu toe ben ik ruim 10 kg afgevallen. Ik ben af en toe wel bang om aangekomen te zijn als ik weer op de weegschaal moet. Maar dat gebeurde nooit. Daar ben ik wel blij om. Paulien heeft me geleerd om bewust gezond te eten en zelf keuzes te maken, met af en toe een genietmomentje. Ik heb handvatten gekregen hoe ik dingen op kan pakken als ik ergens tegenaan loop, bijvoorbeeld het plannen van mijn avondeten als ik ‘s avonds moet werken. Ik neem nu standaard ook veel groente en fruit mee als ik een lange dag heb op school of mijn stage. En ik kreeg niet alleen tips en adviezen over eten, maar tijdens de gesprekken ook een beetje psychologie. Een gezonde leefstijl begint namelijk ook in je hoofd, met een gezonde mindset.’

Anoniem (50) – coachingstraject beoordeelt met een 9

‘Ik beoordeel het hele traject inclusief de intake, voedingsanalyse en coaching met een 9. Het traject heb ik als heel zorgvuldig, prettig, logisch en ondersteunend ervaren. Erg goed dus. Te meer omdat ik, gezien mijn gezondheidsklachten, geen standaard ‘afvaller’ ben en jij je door niets van de wijs hebt laten brengen. Mijn ervaring bij Geniet MEER, bij jou Paulien, is dat ik het gevoel heb dat je goed luistert, steeds weer ‘iets’ nieuws (boek, tip, focus, ‘weetje’, bemoediging) aanreikt om vol te houden, terwijl het devies blijft: “eet gezond, genoeg en geniet”. Waardevol vind ik dat waar je voor staat – regelmaat, afwisseling, gezonde producten, discipline en genieten – overeenkomt met hoe ik zelf ook om ga met eten/drinken. Je mailtjes ná de afspraak maakten het ook nog eens extra persoonlijk, duidelijk en echt coachend: leuk!

Ook al heeft het traject mij qua gewichtsverlies niet gebracht wat ik hoopte, zou ik het anderen aanraden omdat het ‘no-nonsense’ is en omdat je heel persoonlijk en duidelijk begeleidt. Het lukte jou om mij uit de ‘angst’ van “het wordt alleen maar erger” te laten komen. Je gaf me rust en geruststelling om gewoon ‘het goede’ op te blijven pakken.’

Tim (16) – voedingscoaching jongeren

‘Ik heb geleerd om zelf bewuste, gezondere keuzes te maken. Ik vond het traject leuk, leerzaam en goed voor mijn eigen verantwoordelijkheid. Het was vooral goed, dat je niet gewoon zei wat je wel en niet moet eten. Maar dat je iemand meegeeft wat de voor- en nadelen zijn, zodat je zelf kan kiezen hoe je de dingen doet.’

Miranda (37) – 7 kilo afgevallen

‘Met kleine stappen veel bereiken: dat was mijn grootste eye-opener! Ik ben 7 kg afgevallen en die blijven er nu ook af. Zelf aan het denken gezet worden tijdens de consulten en langzaam je eetgedrag aanpassen, dat vond ik heel fijn. Paulien kan goed luisteren. Het is voor mij een heel leerzaam traject geweest en na een verleden vol diëten ga ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Ik zit nu echt lekker in mijn vel.’

juf en kids groep 4, RK Basisschool De Tafelronde – interactieve workshop

‘Ze vonden het heel leuk zeiden ze erna nog allemaal. Echt fijn en ze zijn zich zeker bewust van wat niet gezond is en wat er gezond is.’ Als juf Paulien ontvangen reacties van de kinderen: ‘Goed uitgelegd.’, ‘Ik heb veel geleerd over gezond eten.’, ‘U kunt goed articuleren.’ ‘Ik vond het een leuke les én lekker.’ ‘U heeft mooie oorbellen.’ –

trainer Atletiekvereniging Altis/Triathlon – interactieve workshop

‘Het was een interessante avond voor onze atleten. Heel erg bedankt voor deze voorlichtingsavond en voor de nazorg, Paulien! Was leerzaam en nuttig, hopelijk bij de deelnemers ook blijvend!’

Kathinka (55) – voedingsadvies op maat

‘Ik heb veel bruikbare adviezen gekregen! Er wordt goed op de hulpvraag ingegaan en goed geluisterd. Paulien maakt duidelijke afspraken. We hadden korte lijntjes. Paulien geeft bruikbare adviezen, die ik meteen kon gaan toepassen!’

En er is nog meer plek voor succesverhalen!

Komt hier ook jouw succesverhaal?

Bekijk mijn aanbod