Lopend naar het strand…?! 5 tips om snel je conditie te verbeteren


Lopend naar het strand…?! 5 tips voor je conditie

Puffend en hijgend kom je boven als je één trap(je) oploopt…. Te gek voor woorden. ‘Dat moet anders!’ denk je dan. Een gezonder en fitter lijf met een betere conditie. Hoe heerlijk zou dat zijn?

Dat ervaarde ook een klant. In het weekend met een strakblauwe lucht en de zon hoog aan de hemel ging zij naar het strand. Dat dachten meer mensen… Op de weg naar het strand was het aansluiten en stapvoets verder rijden.

Lopend naar het strand

En dat bracht haar op een idee! ‘Met dit tempo kan ik net zo goed gaan lopen.’ Ze aarzelde geen moment, pakte haar tas en ging aan de wandel. Heerlijk! De zon op haar gezicht, de wind door haar haren en nog gezond bezig ook.

Ze wist echter niet, dat haar man een stappenteller in haar tas had gestopt. Wat schetst haar verbazing toen ze hoorde van de stappenteller. Maar liefst 3,5 km had ze gewandeld! Hoe lang was dit wel niet geleden dat ze zo’n stuk had gelopen?! Ontzettend trots was ze op zichzelf en terecht!

yoga ontspanning conditie gezond ritme | Geniet MEER

Conditie rustig opbouwen

Als je in de loop der jaren behoorlijk veel extra kilo’s erbij hebt gekregen, raakt bewegen ver naar de achtergrond. Met zoveel gewicht erbij en nauwelijks bewegen is het letterlijk zwaar om weer te starten. Rustig opbouwen is dan echt het advies.

Tips voor het opbouwen van je conditie:

  • Bouw het bewegen rustig op. Ga eerst eens lekker wandelen bijvoorbeeld te voet boodschappen doen in plaats van met de auto. Of start met een avondwandeling na het eten.
  • Stel haalbare doelen. Ga eerst één trap nemen in plaats van meteen naar de vierde verdieping te willen of begin met trap af lopen.
  • Zoek naar beweegactiviteiten waar je blij van wordt. Buiten? Of liever binnen? Traplopen, wandelen of een stuk fietsen: alle beweging is goed!
  • Beweeg samen met een vriend(in), je buurvrouw/-man. Samen bewegen is leuker. En er is nog een voordeel: je zegt minder snel af.
  • Zet je plannen om te bewegen in je agenda. Zo houd je die tijd vrij en kan er niks tussenkomen.

En het allerbelangrijkste: denk in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. Waar kun jij iets vaker de fiets of de benenwagen nemen in plaats van de auto?

En die cliënt gaat sowieso helemaal super! Zij is al 4 kilo afgevallen in 3 weken. Lekker bewegen zorgt ook voor een meer ontspannen gevoel en je hoofd lekker leegmaken. Dat helpt dan weer om gezonde keuzes te maken.

Krijg jij al zin om lekker te bewegen? Wacht niet langer. Plan het in en ga ervoor!

Have fun! En geniet ervan.

X Paulien


Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *