Goede voornemens, ook voor kinderen?!


Het jaar is pas net begonnen, maar het schooljaar is al weer half om. Zo aan het begin van het jaar is er veel aandacht voor gezondheid. Wie heeft er niet het goede voornemen om in 2018 gezonder te eten, meer te bewegen, etc? Ook voor kinderen is dit een goed voornemen. En dat dat nodig is, blijkt weer uit cijfers!

Zijn voornemens nodig?

Van de Nederlandse kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud heeft 22 procent overgewicht. Ongeveer 6 procent van de kinderen heeft zelfs extreem overgewicht. Dat blijkt uit een studie onder 7000 kinderen in zeven Europese landen, zo meldde het Amsterdamse VUmc.

Ik schrik hier enorm van! We wisten allemaal dat het erg was, maar zo erg…! Als kinderen 10 jaar of ouder zijn en kampen met overgewicht, komen ze daar bijna nooit meer vanaf. Met alle gevolgen van dien met hart- en vaatziektes, diabetes type 2, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, etc.

Voorlichting op scholen

Het is mijn missie om daar iets aan te doen! Hoe kan ik als kindervoedingscoach kinderen helpen gezondere bewuste keuzes te maken? Met het spreekwoord ‘Jong geleerd is oud gedaan’ is het belangrijk kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van een gezonde leefstijl. Scholen worden steeds vaker ‘Gezonde school’ en er wordt vaak een ‘Lekker fit! maand’ gehouden.

voornemens kinderen | Geniet MEER

Ik wil graag kinderen en hun ouders inspireren en hen handvatten bieden om gezonde keuzes te maken. Naast de 1-op-1 coaching van kinderen vind ik het heerlijk om lessen te verzorgen op scholen over gezond eten en leefstijl. En binnenkort start ik met het geven van kookworkshops: lekker creatief bezig zijn en nieuwe smaken leren kennen. Niets moet, alles mag. Lekker proeven en experimenteren.

Gezonde groet,

Paulien


Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *