Wandelgroep


Wandelen met leefstijlcoach Paulien

Ben je bezig met je gezondheid en op zoek je antwoorden over voeding en leefstijl?  Wil je graag meer bewegen, maar is de drempel om de eerste stap te zetten te hoog? Of wandel je graag maar vind je het leuker in een groep? Dan is deze wandelgroep echt iets voor jou!

Het helpt je in een gezonde leefstijl. Bewegen en ook nog eens kennis opdoen tegelijk. Als leefstijlcoach gun ik iedereen het gevoel van ‘Hè, wat voel ik me nu lekker!’. Die ervaring direct na een wandeling. Lekker naar buiten gaan en laagdrempelig op een gezellige en plezierige manier wandelen in een groep.

wandelgroep | Geniet MEER

Wandelen

Wandelen is de meest laagdrempelige vorm van bewegen. Je doet het ook nog eens heerlijk buiten in de ontspannende natuur. Bewegen wordt altijd beloond. Ook als je eens geen zin hebt en toch lekker een stukje gaat wandelen, heb je naderhand een goed gevoel. Dat komt onder andere door de endorfine. Dat is een stofje dat vrijkomt in de hersenen en ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd wordt. Als je je hiervan bewust bent, kom je gemakkelijker in beweging toch? Zo maakt wandelen gelukkig!

Wil je meer bewegen, gezellig in een groep? Met een stok achter de deur? En onderweg tijd voor een gesprek of vragen over voeding en leefstijl? Dan is dit iets voor jou!

Agenda en opzet

== LET OP: Voorlopig wordt er NIET gewandeld. ==

Iedere donderdagochtend* van 10:00-11:00u. lekker wandelen in een kleine groep. Al wandelend delen we eenvoudige tips gericht op het bewaken van de balans tussen voeding, beweging en ontspanning. Met een wekelijkse wandeltocht fris je je hoofd op. Soms doen we onderweg wat eenvoudige rek- en strekoefeningen en lopen een tempo waarbij jij je eigen ritme bepaalt. En je ontmoet ook nog leuke medewandelaars!

De start is bij het Inloophuis Schothorst  (Lancelotpad 18, 3813 EW Amersfoort). De wandeling gaat altijd door! Zorg bij slecht weer voor een paraplu of regenjas. Draag gemakkelijke (sport)kleding en sport-/wandelschoenen. Neem ook een flesje water mee bij warm weer.

Zolang het nodig is, houden we de voorgeschreven 1,5 meter afstand!

*M.u.v. de schoolvakanties

Kosten en inschrijven

Meedoen kan via een abonnement voor €10,- per maand (maandelijks opzegbaar). Wat krijg je daarvoor?

  • Elke donderdagochtend 10:00-11:00u. een wandeling vanaf Inloophuis Schothorst met na afloop een kopje koffie/thee. (NB. tijdens de Corona-periode kan het zijn, dat er geen koffie/thee wordt geschonken, omdat het Inloophuis gesloten is.)
  • Krijg antwoord op jouw persoonlijke voedings- of beweegvraag tijdens de wandeling
  • Regelmatig ontvang je een inspiratieblog, recept, beweegtips of ontspanningsoefening per e-mail.

Je inschrijving is definitief na betaling. We starten op donderdag 5 november. Het is in principe mogelijk om elke 1e donderdag van de maand in te stromen. Vermeld je gewenste startdatum s.v.p. op het contactformulier/via paulien@geniet-meer.nl.

Aan- en afmelden

Het is niet verplicht om aan- of af te melden. Maar … het is wel heel fijn als je even doorgeeft of je er wel of niet bij bent. Dan weet ik (en de rest van de groep) waar ik aan toe ben (en of we eventueel op je moeten wachten).

Parkeren

De start is bij het Inloophuis Schothorst  (Lancelotpad 18, 3813 EW Amersfoort). Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Er is beperkte parkeerruimte.

Kleding

Draag gemakkelijke (sport)kleding en sport-/wandelschoenen. Neem ook een flesje water mee bij warm weer.

drinken vocht water wandelen wandelgroep | Geniet MEER